Λίγα λόγια για εμένα

Ξεκίνησα να δουλεύω με παιδιά όλων των ηλικιών από το 1995. Πριν 13 χρόνια αφοσιώθηκα στη μελέτη και εφαρμογή της Μοντεσσοριανής αγωγής.
Είμαι εκπαιδευμένη Μοντεσσοριανή δασκάλα πιστοποιημένη από την Association Montessori International (ΑΜΙ) στην Ελλάδα και στο Maria Montessori Institut London UK. Έχω εργαστεί και συνεργαστεί με Μοντεσσοριανά σχολεία στην Ελλάδακαι στο εξωτερικό (UK, Luxembourg, Portugal) σε τάξεις με παιδιά διαφορετικών εθνικοτήτων, γλωσσών, οικογενειών- μια πολύ πλούσια εμπειρία που μου απέδειξε στην πράξη πόσο η Μοντεσσοριανή διαπαιδαγώγηση μπορεί να ωφελήσει στο μέγιστο βαθμό την ανάπτυξη των παιδιών σε όλα τα επίπεδα (σωματικό, διανοητικό, ψυχολογικό).

Στη συνέχεια εκπαιδεύτηκα ως Γνωσιακή Συμπεριφορική θεραπεύτρια, σύμβουλος Γονέων, Αποτελεσματικός Γονέας και δάσκαλος (Μέθοδος Gordon), Εκπαιδεύτρια ενηλίκων, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας για Παιδιά και Εφήβους, κ.ά. ώστε να μπορέσω να βοηθήσω ακόμα περισσότερο τους γονείς και βασικούς φροντιστές των μικρών παιδιών – που είναι οι πιο σημαντικοί για εκείνα ενήλικες.
Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, αντιλήφθηκα το κενό στην ενημέρωση και ουσιαστική γνώση της Μοντεσσοριανής μεθόδου αλλά και το μεγάλο ενδιαφέρον που υπάρχει και αποφάσισα να συνεχίσω κι εδώ τη συμβουλευτική γονέων (συντονισμός ετήσιων ομάδων, σεμινάρια, ατομική συμβουλευτική, συμβουλευτική Μοντεσσοριανών επιχειρήσεων, κλπ)
Είμαι επίσης Μοντεσσοριανή μαμά, μιας κόρης που είχε την τύχη να φοιτήσει από τα 2 της έως τα 9 της χρόνια σε Μοντεσσοριανό σχολείο. Γνωρίζω καλά όλες τις προκλήσεις και τις δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίσουμε ως γονείς προσπαθώντας να αναθρέψουμε το παιδί μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αλλά και στην εφαρμογή της Μοντεσσοριανής προσέγγισης και σε αυτό ακριβώς θέλω να βοηθήσω με κάθε τρόπο. Η Μοντεσσοριανή μέθοδος, αφορά κυρίως στα παιδιά, αλλά όχι μόνο. Είναι τρόπος ζωής. 😊

ΑΜΙ πιστοποιημένη Μοντεσσοριανή παιδαγωγός και σύμβουλος Γονέων

Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας (CBT/ Ψυχική Υγεία για παιδιά και εφήβους)

Εισηγήτρια σεμιναρίων- Συντονίστρια ομάδων Γονέων

Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων/ Σύμβουλος Μοντεσσοριανών Επιχειρήσεων

E- mail : montessoristospiti@gmail.com

Facebook: https://www.facebook.com/%CE%9C%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B5%CF%83%CF%83%CF%8C%CF%81%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%A3%CF%80%CE%AF%CF%84%CE%B9-1735764386648858

Instagram : https://www.instagram.com/montessoristospiti/

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/eleni-papadopoulou-81b50a114/